Medische ondersteuning/noodfonds

Phato is een klein bergdorpje met een lokaal ziekenhuis dat uitstekende zorg biedt.

 

Voor kinderen die met een geestelijke of lichamelijke handicap worden geboren kan dit ziekenhuis zonder specialisten helaas weinig betekenen. Kinderen die bijvoorbeeld niet kunnen staan of lopen worden door de familieleden meegedragen op de rug naar het werk in de tuin. De ouders werken hard en hebben weinig tijd en geen kennis over oefeningen die deze kinderen zouden kunnen helpen sterker en minder afhankelijk te worden. De kinderen hangen in een draagdoek en zijn altijd bij hun ouders tot dat zij te zwaar worden en zij vaak de rest van hun leven in een bedje komen te liggen.

 

In Thailand zijn er uitstekende specialisten op allereli gebieden. Zij zijn alleen niet bereikbaar voor mensen die hoog in de bergen wonen zonder vervoer, of mensen die te arm of oud zijn om te reizen met hun zieke kinderen. De Thai Child development Stichting zorgt ervoor dat alle kinderen uit de omgeving van Phato die dat nodig hebben de medische ondersteuning krijgen die voor dat individuele kind belangrijk is.

 

Het is meestal een kwestie van logistiek en informatie. Door vraag en aanbod op elkaar aan te passen vormt TCDF een belangrijke brug in de (medische) ontwikkeling van kinderen en zien we vaak binnen korte tijd al hartverwarmende verbeteringen! Voorbeelden van steun van TCDF aan gehandicapte kinderen zijn: bezoek aan specialisten, operaties, ondersteunende apparatuur zoals brillen en geoorapparaten, wekelijks bezoek aan dichtsbijzijnste fysiotherapeut in de stad, thuisbezoeken van fysiotherapeten organiseren waardoor de Thaise specialist adviezen en tips aan de dagelijkse verzorgers kan geven die aansluiten bij de directe leefomgeving van dat ene kind, etcetera.

 

Sommige acties zijn eenmalig, zoals een operatie of de aanschaf van een bril, deze acties worden betaald uit het Noodfonds. Daarnaast hebben we een aantal doorlopende acties waarvan er hieronder een aantal voorbeelden word gegeven.

Thuisbezoeken fysiotherapeut

Ook na de opening van de school zijn we doorgegaan met thuisbezoeken door de fysiotherapeut. Op deze manier kan de fysiotherapeut de dagelijkse verzorgers van de gehandicapte kinderen adviezen op maat gegeven over de begeleiding van dagelijkse handelingen zoals gebruik van het toilet etcetera.

Ook zijn uit deze bezoeken een aantal adviezen ter verbetering van de woonomgeving gekomen die de Stichting heeft kunnen verwezenlijken. Bijvoorbeeld het bouwen van een omrande speelplaats, het inrichten van een zithoek en het plaatsen van handgrepen.

Thermometers

Binnen het project Revalidatie voor gehandicapte kinderen zorgt de Stichting Thai Child Development ervoor dat de gehandicapte kinderen de medische zorg krijgen die ze nodig hebben. Tweederde van de gehandicapte kinderen onder de vleugel van de Stichting is gezond geboren maar helaas binnen de 5 eerste levensjaren zwaar gehandicapt geraakt door een gewone koorts. 

In dit warme klimaat kan koorts snel leiden tot oververhitting waardoor de kinderen in shock kunnen raken. Dit kan zuurstoftekort in de hersenen veroorzaken wat permanente schade kan veroorzaken.  

Op het platteland van Phato is uitstekende medische zorg beschikbaar in het lokale ziekenhuis. Koorts wordt echter thuis vaak te laat vastgesteld en niet serieus genomen. Vrijwel in geen enkel huishouden is een thermometer. Het thermometerproject wil ervoor zorgen dat alle ouders en verzorgers van kinderen in Phato een thermometer EN advies en informatie ontvangen.  

In samenwerking met het lokale ziekenhuis is eind 2009 begonnen met het verstrekken van thermometers EN informatie aan alle ouders en verzorgers die met kinderen naar de dokter komen. Tot nu toe is het project een groot succes en het zal in 2010 zeker worden doorgezet en uitgebreid!

Tandpasta

Tandpasta uit Holland!
Tandpasta uit Holland!

De meeste kinderen in Thailand hebben een melkgebit vol cariës. Veel eten van suiker, in sommige gevallen vitaminegebrek en met name het niet poetsen van tanden zijn daar de oorzaken van. De kinderen die wel hun tanden poetsen doen dat echter met roze aardbeientandpasta vol kleurstoffen en suikers. Dit is de enige kindertandpasta die beschikbaar is. Op dit moment poetsen alle Thaise kinderen op school hun tanden en wordt er gewerkt aan informatie over dit onderwerp.

De kinderen direct onder de vleugel van de Stichting gebruiken reeds tandpasta speciaal voor kinderen, gedoneerd uit Nederland. De effecten zijn duidelijk zichtbaar en inmiddels heeft de Stichting aanvragen voor deze tandpasta van verschillende scholen, ouders, en het lokale ziekenhuis gekregen.

 

Dankzij donaties van goede tandpasta in Nederland , door een van onze ambassadeurs hoogstpersoonlijk naar Thailand vervoerd, hebben we al vele tubes kunnen uitdelen. De grote uitdaging blijft echter de verzending van de tandpasta. Wij werken aan een langdurige, goedkope oplossing daarvoor.

 

Donate via Paypal

ECO-LOGIC, Resort for Charity

Our main sponsor: Eco-Logic, Resort for Charity in Paksong, is set up  to support TCDF. Several projects are part of TCDF Eco-Logic.

Click on the logo's below to read more about the guesthouse, yoga retreat, the Artist in Residence program, the activities and volunteer projects.

Eco-Logic Resort for Charity
Eco-Logic Resort for Charity
Eco-Logic Yoga Retreat
Eco-Logic Yoga Retreat
In&outdoor Activities
In&outdoor Activities
Voluntourism
Voluntourism
Artist in Residence
Artist in Residence

CERTIFIED AND REGISTERED

HELP US HELP!

Click here to get information on how to donate to the foundation.

E-mail

You can reach us at: tcdf.ecologic@gmail.com or use the form below to contact us.

Please know, that the work in the office is done in between our work for the children so we cannot always react directly. You can expect a reply within one week.

Thank you for your understanding.  

Note: Please fill out the fields marked with an asterisk.

You can find our disclaimer here.

This website is designed,made and donated by Wonderful World of Websites.
Website donated by: Wonderful World of Websites