Noodzaak

TCDF werkt nauw samen met lokale ziekenhuizen
Het lokale ziekenhuis biedt uitstekende zorg

De Stichting Thai Child Development zorgt ervoor dat alle kinderen uit de omgeving van Phato die dat nodig hebben de gezondheidszorg en educatie krijgen die voor dat individuele kind belangrijk is. Het is vaak slechts een kwestie van logistiek en informatie. Door vraag en aanbod op elkaar aan te passen vormt TCDF een belangrijke brug in de ontwikkeling van kinderen en zien we vaak binnen korte tijd al hartverwarmende verbeteringen! 

 

Noodzaak voor extra gezondheidszorg 

Phato is een klein bergdorpje met een lokaal ziekenhuis dat uitstekende basis zorg biedt. Voor kinderen die bijvoorbeeld met een lichamelijke handicap worden geboren kan dit ziekenhuis zonder specialisten helaas weinig betekenen.  

 

Kinderen die bijvoorbeeld niet kunnen staan of lopen worden door de familieleden meegedragen op de rug naar het werk in de tuin. De ouders werken hard en hebben weinig tijd en geen kennis over oefeningen die deze kinderen zouden kunnen helpen sterker en minder afhankelijk te worden. De kinderen hangen in een draagdoek en zijn altijd bij hun ouders tot zij te zwaar worden en vaak de rest van hun leven in een bedje komen te liggen. In Thailand zijn er uitstekende specialisten op allerlei gebieden. Zij zijn alleen niet bereikbaar voor mensen die hoog in de bergen wonen zonder vervoer, of mensen die te arm of oud zijn om te reizen met hun zieke kinderen.

Daarnaast weten mensen gewoonweg niet wat er allemaal mogelijk is voor hun kind. De informatie is niet beschikbaar als je zo afgelegen woont. De Stichting speelt hier ook een grote rol door informatie te verstrekken, scholen en ziekenhuizen informatie te geven om te verspreiden enzovoort. Door meer kennis van zaken zijn er hopenlijk meer kansen om kinderen te helpen en eventuele complicaties te voorkomen.


Noodzaak voor extra educatie

Op het gebied van educatie kan hetzelfde worden gezegd; Onderwijs is in Thailand goed geregeld, in ieder klein dorpje is wel een schooltje te vinden en onderwijs is in principe verplicht en gratis tot en met de middelbare school. De ouders zijn zelf echter wel verantwoordelijk voor het vervoer van en naar de school, uniform, boeken en lunch geld.

 

Dat is niet veel en de meeste ouders kunnen dat prima opbrengen. De kinderen binnen het studiebeurzen project bijvoorbeeld,zijn dan ook echt uitzonderingen. Dit zijn kinderen waarvan de ouders zelfs dit niet kunnen betalen. Resultaat is dat sommige kinderen helemaal niet naar school gaan, of wel naar school gaan maar iedere dag in oude vieze kleren, geen boeken hebben, geen lunch hebben, heel ver moeten lopen terwijl hun vriendjes met de bus gaan enzovoorts. Vaak worden deze kinderen gepest en blijven ze uiteindelijk thuis om de ouders op het land te helpen.

Naast de studiebeurzen die ervoor zorgen dat kinderen naar de lokale scholen kunnen verzorgt de stichting onderwijs op het eigen terrein voor kinderen die buiten het reguliere onderwijsstelsel vallen.

In de Speciale School voor Speciale kinderen zitten kinderen met leerstoornissen, kinderen met Downsyndroom, kinderen met autisme en kinderen met een andere mentale en/of fysieke handicap samen op school maar met een individueel leerplan per kind.

 

Donate via Paypal

ECO-LOGIC, Resort for Charity

Our main sponsor: Eco-Logic, Resort for Charity in Paksong, is set up  to support TCDF. Several projects are part of TCDF Eco-Logic.

Click on the logo's below to read more about the guesthouse, yoga retreat, the Artist in Residence program, the activities and volunteer projects.

Eco-Logic Resort for Charity
Eco-Logic Resort for Charity
Eco-Logic Yoga Retreat
Eco-Logic Yoga Retreat
In&outdoor Activities
In&outdoor Activities
Voluntourism
Voluntourism
Artist in Residence
Artist in Residence

CERTIFIED AND REGISTERED

HELP US HELP!

Click here to get information on how to donate to the foundation.

E-mail

You can reach us at: tcdf.ecologic@gmail.com or use the form below to contact us.

Please know, that the work in the office is done in between our work for the children so we cannot always react directly. You can expect a reply within one week.

Thank you for your understanding.  

Note: Please fill out the fields marked with an asterisk.

You can find our disclaimer here.

This website is designed,made and donated by Wonderful World of Websites.
Website donated by: Wonderful World of Websites