Hulpvraag en begeleiding

TCDF werkt nauw samen met lokale bestuurders en overheidsdiensten. Hulpvragen voor een kind komen dan ook vaak binnen via het lokale ziekenhuis, leraren van een van de scholen waar we mee samen werken
Positieve begeleiding naar zelfredzaamheid

TCDF werkt nauw samen met lokale bestuurders en overheidsdiensten.

Hulpvragen voor een kind komen dan ook vaak binnen via het lokale ziekenhuis, leraren van een van de scholen waar we mee samen werken, maar ook ouders van kinderen die aan onze activiteiten meedoen die een kindje met een achterstand uit hun eigen bergdorpje kennen.

 

Bij een hulpvraag wordt er naar ieder kind individueel gekeken en samen met familie, artsen, docenten en eventuele andere betrokkenen besloten hoe TCDF het kind het beste kan steunen binnen, bij voorkeur, zijn of haar eigen omgeving. Als een kind niet bij zijn of haar ouders kan wonen dan zoeken we in de directe omgeving van het kind naar een goed foster -adres.

 

Als een kind is opgenomen onder de vleugels van de Stichting dan wordt het actief begeleid in de vorm van huisbezoeken, medische begeleiding, schoolafspraken, etcetera. De begeleiding vindt plaats op een positieve, niet-belerende manier. TCDF gaat er vanuit dat de betrokken familieleden door acceptatie van de hulp van de Stichting hiermee aangeven het beste voor te hebben met het kind. TCDF past de hulp aan wanneer de situatie hierom vraagt.Veranderingen in het gezin of de gezondheid kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat de noodzaak van ondersteuning wegvalt of verschuift. Een kindje dat vanaf zijn geboorte binnen het project 'Gezonde Voeding' hulp krijgt in de vorm van melk ter vervanging van moedermelk, kan bijvoorbeeld als het als vierjarige naar school kan gaan in aanmerking komen voor het project Studiebeurzen.

 

Donate via Paypal

ECO-LOGIC, Resort for Charity

Our main sponsor: Eco-Logic, Resort for Charity in Paksong, is set up  to support TCDF. Several projects are part of TCDF Eco-Logic.

Click on the logo's below to read more about the guesthouse, yoga retreat, the Artist in Residence program, the activities and volunteer projects.

Eco-Logic Resort for Charity
Eco-Logic Resort for Charity
Eco-Logic Yoga Retreat
Eco-Logic Yoga Retreat
In&outdoor Activities
In&outdoor Activities
Voluntourism
Voluntourism
Artist in Residence
Artist in Residence

CERTIFIED AND REGISTERED

HELP US HELP!

Click here to get information on how to donate to the foundation.

E-mail

You can reach us at: tcdf.ecologic@gmail.com or use the form below to contact us.

Please know, that the work in the office is done in between our work for the children so we cannot always react directly. You can expect a reply within one week.

Thank you for your understanding.  

Note: Please fill out the fields marked with an asterisk.

You can find our disclaimer here.

This website is designed,made and donated by Wonderful World of Websites.
Website donated by: Wonderful World of Websites